NON MUORE MAI


Muziek: Ottorino Respighi en Alfredo Casella
Spraaktekst: verschillende auteuren
Cast: Channa Malkin (sopraan), Judy Lijdsman (spraak) en Reinild Mees (piano)
Duur: +/- 50 minNon muore mai is een nieuw samengestelde opera bestaande uit één akte. Deze eenakter volgt een jonge vrouw die voor een ingrijpende beslissing staat. Het vermoeden van een ongeplande en ongewenste zwangerschap zorgt voor onrust omdat zij haar leven niet wil delen met de vader van het ongeboren kind. Ze kan hem niet luchten of zien. De keuze ligt bij haar. Kiest zij voor het leven van het kind of voor haar eigen leven? Nadat de beslissing is genomen is rouw het enige dat nog verlossing kan bieden.

De liederen in deze one-woman-opera zijn geschreven door Ottorino Respighi, en vormen een bijzonder deel van zijn oeuvre dat volledig onderbelicht is. De liederen worden afgewisseld door pianosolo’s van Respighi’s tijd- en stijlgenoot Alfredo Casella. De muzikale lijn van de voorstelling wordt op meerdere momenten doorbroken met onder andere spreekteksten van Sylvia Plath, een van de grote feministische schrijvers van de 20ste eeuw.
Door deze werken te combineren ontstond er de mogelijkheid om een sterke, atmosferische, relevante, compacte opera voor één sopraan te maken.

In april 2020 sprak Max Arian voor Theaterkrant met regisseur Rennik-Jan Neggers over (de uitgestelde première van) Non muore mai. Lees het hier.ROLVERDELING

Vrouw  Channa Malkin
Spraak  Judy Lijdsman

MUZIKALE BEGELEIDING

Piano Reinild Mees

TEAM

Regie Rennik-Jan Neggers
Dramaturgie  Nicolas Franciscus
Licht Jasper Nijholt
Decor en kostuums Caroline Palmen en Rennik-Jan Neggers


Productieleiding  Lisanne van Vucht
Campagnebeeld  Thomas Hauwaert
Fotografie  Veerle Bastiaanssen
Trailer Paul Overste


Deze productie wordt mede mogelijk gemaakt door: