LUCIE VAN REE

Lucie van Ree is een Nederlandse mezzo-sopraan en wordt geprezen om haar unieke timbre en krachtige stage presence. Ze is recentelijk afgestudeerd aan de befaamde Dutch national opera academy en is studente bij Hanneke de Wit.

De laatste jaren was ze al te zien in verschillende opera producties. In deze producties was ze onder andere te zien als Orlofsky in ‘Die Fledermaus’ van J. Strauss II, als the foreign singer in de Nederlandse première van ‘Postcard from Morocco’ van D. Argento, en als Zweite Dame in ‘Die Zauberflöte’ van W.A. Mozart. Ze heeft het genoegen gehad samen te werken met dirigenten als Karel Desseure, Antony Hermus, Patrick Lange en met regisseurs als Robert Chevara, Dirk Schmeding en Gabriele Rech.

Zeer regelmatig geeft ze liedrecitals, opera concerten en zingt als soliste in oratorium uitvoeringen. Dit seizoen was ze al te bewonderen als soliste bij het Noord Nederlands orkest onder de leiding van Sander Teepen.

Afgelopen seizoen speelde ze in de gloednieuwe opera ‘Lijflied’, een co-productie van Opera Zuid en de Dutch National Opera. Tot en met december zal ze te zien zijn in Die Zaubeflöte van Opera2day en maakt ze onderdeel uit van Stichting Technopera, een gezelschap dat nieuwe daagse opera maakt die samenkomt met techno muziek.

In The bear zal Lucie de rol vertolken van de plichtsgetrouwe en verbitterde weduwe Popova.