Judy Lijdsman (Nijmegen, 1981) studeerde dans en toneel aan Codarts (Rotterdam), ArtEZ (Arnhem) en Theaterschool De Trap (Amsterdam). 

Ze danste zes jaar bij dansgezelschap De Stilte en maakt en speelt sinds 2009 freelance in het theater en voor film en televisie.

Judy maakt solo-voorstellingen (zoals You’re too cute to be an astronaut) en speelde o.a. bij muziektheatergezelschap de Veenfabriek, met het Budapest Festival Orchestra o.l.v. Iván Fischer, bij Salix Kameropera in de voorstelling Non Muore Mai en in meerdere producties van De Nationale Opera, waaronder Die Zauberflöte van regisseur Simon McBurney. 

Ze speelde op festivals als Oerol, Festival d’Aix-en-Provence, Amsterdams Kleinkunst Festival, Theaterfestival Boulevard, Amsterdam Fringe Festival, Delft Chamber Music Festival, Wilhelmina Huiskamerfestival, Sonsbeek Theater Avenue, het Grachtenfestival en de Bosch Parade en was te zien in verschillende televisieseries, zoals The Spectacular en Flikken Maastricht.

The Bear is haar tweede samenwerking met Salix Kameropera. Met regisseur Rennik-Jan Neggers werkte ze ook al samen bij Le nozze di Figaro (De Nationale Opera) en bij de voorstelling Tell me the truth about love voor het Delft Chamber Music Festival.

www.judylijdsman.nl