JORNE VAN BERGEIJK

Sinds 2019 heeft Jorne een vaste aanstelling in het Koor van de Nationale Opera te Amsterdam. Hij is een veelzijdige bariton die naast traditionele opera’s ook zijn sporen heeft verdiend in het klassieke muziektheater.

Zo was hij in vorige seizoenen als solist te zien en te beluisteren bij producties van NO&B (Les mamelles de Tiresias), Opera Zuid (kindervoorstelling Lijflied van Lucas Wiegerink), DNOA (Don Giovanni), de Nationale Reisopera (La Traviata), Instant Composers Pool (Jazzopera de Koeien), Muziektheater Hollands Diep (de Synode, een nieuwe opera van Jan-Peter de Graaff), Studio Salix (Keukentaferelen).

Na de vooropleiding aan ArtEZ te Arnhem, bij Harry van Berne, begon Jorne van Bergeijk aan zijn Bachelor klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Na vier jaar studie bij Maria Acda en Frans Fiselier werd hij toegelaten tot de Master klassiek zang. Door zijn liefde voor opera is hij overgestapt naar de Dutch National Opera Academy, waar hij verder studeerde bij Frans Fiselier en Peter Nilsson. Na zijn studie werd hij eerst gecoacht door Hans Pieter Herman, tegenwoordig studeert hij verder bij Maurits Draijer.