De Nederlandse pianiste Reinild Mees concentreerde zich na haar opleiding bij Gérard van Blerk (Amsterdam), Noël Lee (Parijs) en Malcolm Frager (USA) op het begeleiden van zangers in recitals. Ze trad op met gerenommeerde zangers als Piotr Beczala, Sergei Leiferkus, Wolfgang Holzmair, Olaf Bär, Jochen Kupfer, Roman Trekel, Konrad Jarnot, Marlis Petersen, Claudia Barainsky, Amanda Roocroft, Camilla Nylund, Charlotte Margiono, Claron McFadden, Tania Kross, Johannette Zomer, Roberta Alexander, Karin Strobos, Maarten Koningsberger, François Le Roux, Thomas Oliemans, Henk Neven en vele anderen.

In Nederland trad Reinild vaak op in het Concertgebouw en in De Doelen, waar zij onlangs Carte blanche kreeg. Ook gaf ze concerten in o.a. Londen, Warschau, Parijs, Wenen, Graz, Berlijn, München, Hamburg, Frankfurt, Stuttgart, Salzburg, Stockholm, Venetië, Brussel, Brugge, Antwerpen, Gent en Luxemburg.  Reinild nam een groot aantal CD’s op, onder andere de Complete Songs van Franz Schreker, Ottorino Respighi, Edward Elgar, Erich Wolfgang Korngold en Karol Szymanowski. Ook nam ze meerdere cd’s op met liederen van Robert Schumann en Felix Mendelssohn, waarbij ze historische instrumenten bespeelde, en onlangs een cd met liederen van Edward Grieg. Al deze cd’s werden enthousiast ontvangen door de internationale pers. In 2004 kreeg Reinild de Szymanowski- Award en de onderscheiding Merit of Polish Culture voor haar initiatief tot het uitbrengen van Karol Szymanowski’s complete liedoeuvre op vier CD’s, die tevens bekroond werden met de Fryderyk Award, de meest prestigieuze muziekprijs in Polen.

Als artistiek leider van de Stichting 20ste-eeuwse Lied presenteerde Reinild succesvolle programma’s als Goethe’s vrouwenThe unforgettable songs of Leonard Bernstein en de Vrouwenmuziekmarathon. Deze stichting had ze in 1998 opgericht om het vocale oeuvre van ‘vergeten’ liedcomponisten uit de vorige eeuw weer onder de aandacht te brengen. Sinds 2014 is Reinild artistiek leider van kamermuziekfestival ALBA ROSA VIVA!, dat inmiddels een derde editie in het Amsterdamse Concertgebouw beleefde en waarin vrouwelijke componisten de rode draad vormen.

Als vocal coach gaf Reinild les op het Conservatorium van Amsterdam, het Europese Centrum voor Opera en Vocale muziek te Gent, de Internationale Sommerakademie Mozarteum te Salzburg, de Academia Vocalis te Wörgl, de Opera Studio Nederland en aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Momenteel doceert ze aan de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf.

Meer informatie te verkrijgen op http://www.reinildmees.com/