DUURZAAMHEID

Wij streven ernaar om opera zo toekomstbestendig mogelijk te maken. Wij werken daarom volgens de richtlijnen van het Theatre Green Book. Zij hebben voor de internationale theaterwereld een initiatief opgezet dat theaters en theatergroepen kan helpen duurzamer voorstellingen te maken. Zij moedigen theatermakers aan om materialen te gebruiken die al een vorig leven hebben gehad (zoals tweedehands kleding) en een nieuw leven krijgen nadat de productie is afgelopen (zoals hergebruik van podiumdelen).

Wij vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen. Al onze producties produceren we daarom duurzaam. Om zo transparant mogelijk te werk te gaan delen we onze analyses. Hieronder vind je de analyse van onze eerste duurzaam geproduceerde voorstelling Le Bal Masqué:

In dit overzicht zie je dat de productie de targets heeft behaald voor de stempel ‘intermediate’. Dit betekent dat 75% van de gebruikte materialen een vorig leven heeft gehad, en dat 80% van de materialen na deze productie een nieuw leven krijgt. Vooral op het gebied van rekwisieten en meubels scoort SALIX erg hoog, maar op gebied van kostuums valt er nog winst te behalen.

Voor de volgende productie The Bear willen we weer de stempel ‘intermediate’ behalen. Om dit te realiseren wordt het decor voor The Bear bijvoorbeeld met circulaire materialen gebouwd en is het door het modulaire ontwerp herbruikbaar voor volgende producties van SALIX.